شعار سال
سه شنبه 27 شهریور 1403

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور
سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور وابسته به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی که از ادغام سه نهاد آموزشی در سال 1359 و به منظور ارائه آموزشهای فنی و حرفه‌ای تشکیل گردیده و بر اساس بیش از 10 قانون موضوعه و ماده 151 قانون برنامه سوم و تنفیذ آن در برنامه چهارم، متولی آموزشهای فنی و حرفه‌ای کوتاه مدت بوده و مسئول کمیته تخصصی آموزش های فنی و حرفه ای غیررسمی با  عضویت 16 وزارتخانه و سازمان و در نهاد کارگری و کارفرمایی است  فعالیتهای آموزشی خود را در دو بخش دولتی و غیر دولتی اجرا می نماید  این سازمان علاوه بر ستاد مرکزی، دارای 31 اداره کل در سطح کشور و یک مرکز تربیت مربی می‌باشد و به منظور دستیابی به تازه‌های علوم و فن آوری روز و همگامی با استانداردهای بین المللی، همواره سعی بر گسترش روابط بین المللی از جمله با سازمان بین المللی کار (ILO) و سازمان بین المللی آموزش حرفه‌ای و کشورهای مختلف  دنیا نموده است. در این راستا سازمان صرفنظر از تفسیر کلیت ساختار تشکیلاتی، صرفا در قسمت آموزش، با پشتیبانی حوزه پژوهش فعالیتهای خود ر در چارچوب محورهای ذیل مطابق با استانداردهای بین المللی انجام می‌دهد.

محورهای فعالیت سازمان آموزش فنی حرفه ای
الف ) آموزش : ارائه آموزشهای مهارتی به کلیه متقاضیان آموزش های فنی و حرفه ای و ارتقا مهارت آنان
ب) آزمون : تعیین صلاحیت  فنی کارآموزان آموزش دیده ، تعیین صلاحیت معرفی شدگان  از اصناف ، متقاضیان آزاد ، متقاضیان شرکت در المپیاد ، متقاضیان دریافت پروانه مهارت آموزشهای صنعت ساختمان و کلیه متقاضیان
ج)پژوهش : شامل فعالیتهایی مانندشناسایی صنایع ومهارتهای موجود در آنها ، گردآوری اطلاعات مورد نیاز جهت تهیه و تدوین استانداردهای مهارتی ، مطالعه و بررسی روشها

تاریخچه آموزش فنی و حرفه ای در استان 
در استان چهارمحال و بختیاری اولین مرکز آموزشی با نام صندوق کار آموزی کار خود را در سال  1353 با آموزش دررشته های اتومکانیک، برق ساختمان، و بنائی ساختمان به صورت سیار شروع نموده و در سال 1357 این صندوق به سالن های اداره کشاورزی شهرستان شهرکرد منتقل و 2 رشته نقشه کشی ساختمان وجوشکاری نیز به رشته های قبل اضافه شد و در ادامه با ادغام این صندوق و مرکز تعلیمات حرفه ای اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تشکیل گردید در حال حاضر این اداره کل دارای 16 مرکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای می باشد.

معرفی استان

استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های کشور ایران است. مرکز این استان شهرکرد است. این استان با ۱۶٬۴۲۱ کیلومتر مربّع وسعت معادل یک درصد از کل وسعت ایران، بیست و دومین استان کشور از نظر مساحت می‌باشد. استان چهارمحال و بختیاری از جمله مناطق کوهستانی فلات مرکزی ایران محسوب می‌شود و بین ۳۱ درجه و ۹ دقیقه تا ۳۲درجه و ۳۸ دقیقه عرض شمالی و ۴۹ درجه و ۳۰ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۲۶ دقیقه طول شرقی گرینویچ قرار دارد. این استان از شمال و مشرق به استان اصفهان، از مغرب به استان خوزستان، از جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد و از سمت شمال غربی به استان لرستان محدود می‌شود. زبان‌های بختیاری، فارسی، ترکی و ارمنی در میان ساکنان این استان رایج است. در مرکز استان، هفشجان، بروجن، فرخ شهر و برخی دیگر از شهرهای استان لری بختیاری جای خود را با فارسی عوض کرده است.
مرکز این استان شهرکرد است و با ۲۰۶۶ متر ارتفاع از سطح دریا، مرتفع‌ترین مرکز استان کشور ایران است. میانگین ارتفاع در استان چهارمحال و بختیاری حدود ۲۱۵۳ متر است و به همین سبب استان چهارمحال و بختیاری را بام ایران می‌دانند.
 
 

چشم انداز توسعه استان
 امروزه استان چهار محال و بختیاری درمقایسه با متوسط شاخص های ملی در زمینه ارتباطات جاده ای ،تأمین انرژی، تأمین نیروی انسانی ،آموزش و پرورش ، سرمایه گذاری  برروی منابع دارای مزیت به شاخص های بسیار بالائی  در زیر بناها دست یافته  و می توان گفت به  همین نسبت  از  شاخص های بالای اجتماعی  اقتصادی نیز  بهره مند می باشد  اگر بخواهیم  عنوان یک  منطقه ویژه  را به یک  محلی اطلاق نماییم  که همه زیربناهای فعالیت های اقتصادی  بازرگانی اعم از ارتباطات، امنیت، شاخص های  مناسب اقتصادی اجتماعی و غیره را داشته باشد، به راحتی می توان همه این معیارها را دراستان چهارمحال و بختیاری مشاهده و  بهره برداری نمود محورهای اساسی در زمینة فرصت های موجود در این استان عبارتند از:  موقعیت جغرافیایی استان که بین دو قطب مهم صنعتی کشور یعنی استان اصفهان و خوزستان واقع شده است.
وجود زیرساخت های مورد نیاز توسعه تجارت خارجی استان نظیر: فرودگاه و پروازهای خارجی، نزدیکی به شبکه راه آهن و در آینده اتصال به این شبکه، جاده های ارتباطی استان با استان های همجوار، وجود خطوط اینترنت، گمرک، نمایشگاه بین المللی استان و سرمایه انسانی و نیروی کارماهر و  فعال از این استان در سایر استان ها و خارج  از کشور بعنوان مهمترین و اساسی ترین عامل تعیین کننده فرایند رشد و توسعه خوشبختانه  با توجه به وجود مراکز دانشگاهی و فعالیت گسترده سازمان فنی وحرفه ای، هنرستان ها و .... استان چهار محال و بختیاری از نیروی کار صادق، امین و با مهارت بالایی برخوردار است و جالب این  که این نیروی کار محدود به بازار کار منطقه ای و ملی نیست،  بلکه به بازار کار فرا  ملی روی آورده و  سهم خود را در اجرای پروژه های بزرگ نفت، گاز و تأسیسات نفتی و ساختمانی به خوبی نشان داده است.
وجود هزاران نفر نیروی کار از این استان در سایرکشورها به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، آسیای میانه،  اروپا و مشغول به کار هستند و بسیاری از آنها حتی صاحب سرمایه و درآمدهای قابل توجه در آن کشورها می باشند.
 
 

فایل ها

سایر پیوندها
تنظیمات قالب